V športni dvorani Baza v Štepanjskem naselju, se je kar dva dopoldneva odvijal edinstven športni dogodek, ki je združil najmlajše in njihove vzgojitelje v prijetno druženje. S "POLŽJIMI IGRAMI", kot smo jih poimenovali, spodbujamo zdrav življenjski slog in sodelovanje tako med otroki kot zaposlenimi.

Pet ljubljanskih vrtcev Miškolin, Zelena jama, Vrtec Otona Župančiča, Jarše in Pedenjped že vrsto let zgledno sodelujemo in vsako leto organiziramo skupno prireditev. Tokratni krovni organizator športnega dogodka je v sodelovanju z vsemi ostalimi vrtci, Vrtec Pedenjped. Maskota polž je v našem vrtcu prebival dve leti, na prireditvi ga je ravnateljica Marjana Zupančič predala vrtcu Zelena jama, ki je naslednji organizator iger. 

Otroci so se s svojimi vzgojitelji zbrali v pokriti dvorani, kjer so jih pričakale različne športne aktivnosti, prilagojene njihovi starosti in sposobnostim. Vsaka igra je bila oblikovana tako, da je spodbujala gibanje, razvijala motorične sposobnosti in krepila timski duh. V dveh dneh se je v dvorani zvrstilo preko 660 predšolskih otrok.  Videti otroke, kako se veselijo gibanja in na igriv način spoznavajo sovrstnike iz različnih vrtcev, je neprecenljivo. Poleg tega je to odlična priložnost za krepitev medsebojnih odnosov in sodelovanje med otroki.

Polžje igre so tradicionalen dogodek, ki združuje zabavo, šport in medsebojno povezovanje. Skozi takšne prireditve vrtci krepimo zavest o pomenu gibanja in športa že v zgodnjem otroštvu ter spodbujamo zdrav življenjski slog in socialne veščine.

Zapisala: mojca laznik

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je vrtec prejel več vlog za vpis v vrtec za šolsko leto 2024/2025 kot ima prostih mest, zato je o sprejemu otrok odločala komisija za sprejem otrok. 

V prilogi objavljamo Čakalni seznam za sprejem otrok za šolsko leto 2024/2025 za I. starostno obdobje. Otroci II. starostnega obdobja so bili sprejeti v celoti. 

Lep pozdrav

Marjana Zupančič,                                                                                                                                          
ravnateljica

V Vrtcu Pedenjped v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana že nekaj let organiziramo srečanja,
imenovana Šola za starše

V letu 2023/24 se bomo v okviru šole za starše srečali trikrat.

 

  1. 1. srečanje: 17.10.2023, ob 17ih v Pedenjcarstvu, Kašeljska 125

Tema: Vpliv sodobne tehnologije na razvoj komunikacije, govora in jezika.
Izvajalka: Nika Boncelj, mag. prof. logopedinja in surdopedagoginja.

 

  1. 2. srečanje: 14.11.2023, ob 17ih v Pedenjcarstvu, Kašeljska 125

Tema: Kako lahko starši vplivajo na razvoj komunikacije, govora in jezika svojega otroka.
Izvajalka: Nika Boncelj, mag. prof. logopedinja in surdopedagoginja.

 

  1. 3. srečanje: 8.1. 2024, ob 17ih v Pedenjcarstvu, Kašeljska 125

Tema: Pogovor - temelj dobrih družinskih odnosov.
Izvajalka: mag. Bernarda Potočnik.

 

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

Namen šole za starše je pogovarjati se o pogostih vprašanjih v zvezi z razvojem in vzgojo otrok ter o dogajanjih, ki so zelo vsakdanja, pa so nam vendarle večkratneznanka.

Želimo si tudi izmenjave mnenj in izkušenj o različnih vsakdanjih izzivih starševstva. Zato ste starši vabljeni k aktivnemu sodelovanju in zastavljanju vprašanj.