Prvi septembrski teden je namenjen dogodkom Tedna športa. Med 3. in 10. septembrom so v Ljubljani pripravili tradicionalno predstavitev športnih, rekreativnih in gibalnih programov. Tudi v vrtcu Pedenjped smo spoznavali nove športe.

Mentorice športnega društva Moste, so predstavile ritmično gimnastiko in pripravile gibalne delavnice.

Trenerji karate kluba Forum Ljubljana so predstavili gibalne spretnosti in borilno veščino karate.

Otroci so v tem tednu redno zahajali na sprehode in v gozd, kadar pa je bilo slabo vreme, smo  postavili spretnostne gibalne poligone kar v igralnicah in večnamenskem prostoru.

V nedeljo, 4. septembra je bil s strani ŠD Zadvor organiziran rekreacijski pohod na Orle, ki se ga je gotovo udeležila tudi katera od družin.

S sloganom RAZGIBAJMO LJUBLJANO, smo poskrbeli za razgibane in zadovoljne otroke v vrtcu.

Zapisala: Mojca L.

View the embedded image gallery online at:
https://www.vrtec-pedenjped.si/obvestila#sigProIdb1c8044eed

V mesecu aprilu so se najstarejše skupine udeležile tradicionalnih Polžjih iger moščanskih vrtcev. Namen iger je sproščeno športno druženje s prijatelji bližnjih vrtcev. Veseli nas, da smo se po dolgem času lahko zopet srečali. Tokrat je maskoto polža dobil v varstvo naš vrtec. Za njega bomo skrbeli zelo dobro, saj želimo, da bo ob predaji na naslednjih Polžjih igrah še bolj fit, kot sedaj.:-)

Pokukajte, kako smo se zabavali :-)

Zapisala: maja kiš

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.vrtec-pedenjped.si/obvestila#sigProId865ccb4ca6

Vrtec Potepuh je svojo prvo skupino na Jančah odprl leta 2001. Vrtec je takrat obiskovalo sedemnajst otrok  starih od enega do šest let. Zanje sta takrat skrbeli dve vzgojiteljici. Število otrok, ki so obiskovali vrtec se je hitro povečevalo in od leta 2009 delujeta na Jančah dve skupini otrok. V letošnjem letu pa smo imeli tri oddelke otrok. Število otrok torej v hribih ne upada, ampak raste, česar se v vrtcu izredno veselimo.

Sodelujemo pri vseh projektih na ravni vrtca še posebej smo ponosni na sodelovanje v gozdnem vrtcu. Skušamo izkoristiti prednosti naravnega okolja in možnosti, za aktivnosti, ki jih le-ta ponuja. V vrtcu se zelo radi povežemo tudi z okoljem. Med sprehodi tako obiščemo kmetije in z njimi sodelujemo. Vrtec v neposredni bližini nima veliko sosedov, zato se odpravimo proti vasi Gabrje, Vnajnarje ali Tuji Grm.

V letošnjem letu vrtec na Jančah praznuje 20. rojstni dan.

Otroci, starši ter strokovni delavci smo v ponedeljek, 14.6. 2021, obeležili praznovanje 20. obletnice enote Potepuh na Jančah. Pripravili smo razigrano praznovanje z glasbo, nastopom otrok, športnimi igrami, pogostitvijo s picami, krofi, piškoti, je prijetno druženje prehitro minilo. Ker praznovanj in dogodkov ob 20. obletnici ni nikoli preveč, smo praznovanje za otroke pripravili tudi v dopoldanskem času. Na igrišču vrtca ni manjkalo glasbe, plesa, otroškega smeha. Sladko presenečenje, ki nam ga je poslal Pedenjped je vse skupaj še popestrilo.

Zapisala: Lara tabor

Spoštovani starši

Obveščamo vas, da je ponovno zaživel TELEFON ZA PSIHOLOŠKO PODPORO
OB EPIDEMIJI COVID-19, ki jo je vzpostavil NIJZ. Telefonska številka je 080 51 00.

Več o psihološki podpori si lahko preberete v tej prilogi.

Vse dobro vam želimo,
Kolektiv vrtca Pedenjped

Knjigovodkinja oskrbnin Alenka Štepic, l. r.

Bullet dokument oranzen  Oglejte si plakat in zloženko.

 

 

 

Ljubljana se ponaša z lastno sorto vrtnice, ki nosi njeno ime. Bela vrtnica za >belo Ljubljano< krasi mestne parke in druge javne površine ter prispeva
k urejenosti in barvitosti Ljubljane. Vrtnica Ljubljana je eden od prepoznavnih simbolov našega mesta. Njeni barvi ponazarjata belino mesta sredi morja zelenih gozdov. Mnogocvetno vrtnico, belo krem barve, lepega cveta in lepe rasti, je vzgojilo podjetje Tantau iz Nemčije. Leta 2015 je bila izbrana na podlagi ocene strokovne komisije ter glasu meščanov. Od takrat je bilo v mestnih parkih, na javnih površinah pred različnimi mestnimi ustanovami, osnovnimi šolami in vrtci zasajenih že več kot 2.600 vrtnic. Vir

Tudi na zelenice Vrtca Pedenjped smo letošnjo pomlad, še v času razglašene epidemije, zasadili bele vrtnice, ki so v zgodnje poletnih dneh prvič zacvetele. Grmički, ki so vsak mesec bolj košati in cvetje bolj bujno, privabljajo številne opraševalce in krasijo vhode pred vrtcem. Zahvaljujemo se za sadike vrtnice Ljubljana, ki jih s spoštovanjem negujemo in občudujemo. 

Zapisala: Mojca Laznik