V tem veselem mesecu so enoto Vrtnar s svojim obiskom presenetili skupaj z bliščem drobnih lučk in okraskov snežaki, veliki in mali, vsi pa veseli in razigrani. Med njimi pa, ojoj, prav poseben snežak. Zakaj poseben? Ker ima tako veliko in dobro srce.  Več o tem,kako in zakaj je dobil to ime in kako je delil svojo srčnost, pa nam bo pripovedovala njegova zgodba, ki se bo odvijala skozi različne dejavnosti.

Ogledali si bomo predstavo »«Dobri snežak« in počeli še marsikaj drugega. Otroci bodo skozi vodene igre in ustvarjanje lahko tudi sami osrečili in razveselili svoje prijatelje, z majhnimi pozornostmi in prijaznostjo. Med seboj bodo izmenjavali plišaste igrače, ob prijetnih druženjih se bodo skupine predstavile druga drugi. Dnevi v vrtcu bodo še bolj polni pesmic, plesa in drugih malih pozornosti, ki bodo nastajale v različnih ustvarjalnih kotičkih. Skupaj se bomo naučili pesmico »Pojoči snežak«, ob kateri bomo spoznali različne instrumente in nanje zaigrali. Da pa bo še bolj veselo,bomo v svojo družbo povabili čisto pravega harmonikaša Simona, ki na črno-belih tipkah svoje harmonike čara čudovite melodije, da se še tako kisel dan preda veselju.

Seveda brez Dedka Mraza v mesecu decembru pač ne gre, zato si bo tudi za otroke v Vrtnarju vzel čas in jih obdaril,razveselil in z njimi zapel. V petju se nam bodo pridružili tudi Snežaki veseljaki-kdo to so, pa naj ostane še skrivnost.

Vsi veliki v enoti Vrtnar se veselimo zadnjih koledarskih dni v tem letu. Potrudili se bomo vašim otrokom pričarati december še bolj čaroben!

Zapisala: Ksenija Kumar