V okviru projekta Akreditacija Erasmus + smo se Tajda Natalija Blagojević, Alenka Štepic in Špela Garvas v času od 24.04. do 28.04.2023 udeležile tečaja Teacher Academy in sicer Štepic Alenka in Špela Garvas sta se udeležili tečaja Yoga and Meditation for Educators: Be a great Teacher, Be your Best Self. Blagojevič Tajda pa se je udeležila tečaja: Life Coachinjg for Teachers: Happy Teachers for better Students.

V ponedeljek smo se zglasile vsaka na lokaciji, kjer je potekal tečaj.  

Na jogi smo se najprej spoznali s svojimi so tečajniki. Prvi del je bil namenjen spoznavanju nas, naših držav in šol oziroma vrtca. Drugi del tečaja je bil namenjen začetku praktičnega dela joge. Vse naslednje dni je tečaj potekal tako, da smo prvi del namenili jogi in meditaciji, drugi dela pa je bil teoretičen in sicer spoznavanje, kako joga koristi na naše telo, tako fizično kot psihično za odrasle in za otroke.

Tudi na life Coachinjg-u smo se najprej spoznali s svojimi tečajniki in predstavili naše države in delovne organizacije. Na tečaju smo pridobili znanja kako spodbujati zdravo ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem, zadovoljstvo in učinkovitost, kako uravnavati čustva, preprečiti stres na delovnem mestu, kako postaviti zdrave meje za spopadanje s preobremenjenostjo in povečati svoje prednosti.

Sodelovali smo v dinamičnih skupinskih vajah in delili svoje izkušnje v mednarodnem okolju, izkusili učinkovite komunikacijske tehnike, pozornost in kreativna orodja za upravljanje.

Naš program so obogatili z ogledom mesta Barcelona, čudovite Gaudijeve cerkve Sagrada Familia, z ogledom flamenca, parka Guell in dveh čudovitih hiš izpod rok arhitekta Gaudija. Privoščile smo si tudi spoznavanje njihovih kulinaričnih dobrot.

V tem tednu smo pridobile veliko novega znanja. Vaje bomo pridno uporabljale pri stresu na delovnem mestu. Hvaležne smo, da nam je bila ta izkušnja omogočena.

Zapisala: Špela Garvas