Vrtec Potepuh je svojo prvo skupino na Jančah odprl leta 2001. Vrtec je takrat obiskovalo sedemnajst otrok  starih od enega do šest let. Zanje sta takrat skrbeli dve vzgojiteljici. Število otrok, ki so obiskovali vrtec se je hitro povečevalo in od leta 2009 delujeta na Jančah dve skupini otrok. V letošnjem letu pa smo imeli tri oddelke otrok. Število otrok torej v hribih ne upada, ampak raste, česar se v vrtcu izredno veselimo.

Sodelujemo pri vseh projektih na ravni vrtca še posebej smo ponosni na sodelovanje v gozdnem vrtcu. Skušamo izkoristiti prednosti naravnega okolja in možnosti, za aktivnosti, ki jih le-ta ponuja. V vrtcu se zelo radi povežemo tudi z okoljem. Med sprehodi tako obiščemo kmetije in z njimi sodelujemo. Vrtec v neposredni bližini nima veliko sosedov, zato se odpravimo proti vasi Gabrje, Vnajnarje ali Tuji Grm.

V letošnjem letu vrtec na Jančah praznuje 20. rojstni dan.

Otroci, starši ter strokovni delavci smo v ponedeljek, 14.6. 2021, obeležili praznovanje 20. obletnice enote Potepuh na Jančah. Pripravili smo razigrano praznovanje z glasbo, nastopom otrok, športnimi igrami, pogostitvijo s picami, krofi, piškoti, je prijetno druženje prehitro minilo. Ker praznovanj in dogodkov ob 20. obletnici ni nikoli preveč, smo praznovanje za otroke pripravili tudi v dopoldanskem času. Na igrišču vrtca ni manjkalo glasbe, plesa, otroškega smeha. Sladko presenečenje, ki nam ga je poslal Pedenjped je vse skupaj še popestrilo.

Zapisala: Lara tabor